Orta Dünya'da Geçen En İyi Oyunlar

Orta Dünya'da Geçen En İyi Oyunlar

Orta Dünya oyunları. En iyi Orta Dünya oyunları. Lord of the Rings oyunları. En başarılı Yüzüklerin Efendisi oyunları. Orta Dünya'da geçen oyunlar. Lotr oyunları. En iyi Lord of the Rings oyunları. 

 Yüzüklerin Efendisi filmlerini ve kitaplarını çoğu insan sever. Bazılarıda benim gibi bu evrenin hastasıdır. Benim gibi bu evreni çok sevenlerdenseniz, size bu evrende geçen başarılı oyunlardan bahsetmek isterim. Yüzüklerin Efendisi hikayelerini birebir konu olarak işleyen oyunlara denk gelmişsinizdir eğer denk gelmediyseniz En Akılda Kalıcı Yüzüklerin Efendisi Oyunları adlı yazımıza göz atmanızı öneririm. Bu yazımızda ise birebir filmin hikayesini baz almayan fakat Orta Dünya'da geçen oyunları sizlere anlatacağım. Listemize başlayalım.

Middle-earth: Shadow of Mordor

 Middle-earth: Shadow of Mordor, Hobbit filmleri ve Yüzüklerin Efendisi filmleri arasındaki sürenin bir bölümünü kapsamaktadır. Shadow of Mordor, Mordor topraklarını kaliteli grafikleri ve etkileyici atmosferleriyle başarılı bir şekilde yansıtmıştır. Bu oyunumuzun açık dünyasının karanlık ve kasvetli bir atmosferi bulunmaktadır. Gözünüze hoş gelebilecek animasyon sahneleri ile üzerinize gelecek olan Orkların işlerini bitirebileceksiniz. Bu kaliteli sahneler, vuruş hissini sizlere etkili bir şekilde hissettirecektir. Sıradan bir senaryoya sahip olan Shadow of Mordor, akıcı ve eğlenceli dövüş mekanikleri ile size kendisini sevdirmeyi başaracaktır. Kendi oyun stilinize göre geliştireceğiniz özel yeteneklere ek olarak çevrede bulunan nesneleri de savaş ortamlarında kullanabileceksiniz. Düşmanlarınızın zayıf özelliklerine göre savaş stratejinizi belirleyebilir ve düşmanlarınızın hakkından kolayca gelebilirsiniz. Nemesis sistemi, öldüğünüz zaman düşmanlarınızın güçlenebileceği ve sizinle dalga geçebileceği bir oyun dinamiği ile oyunu daha eğlenceli bir hâle getirmiştir. Bu oyun, eğlenceli dövüş mekanikleri ile sizlere zevkli bir aksiyon sunacaktır.
 
Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayabilirsiniz. 

The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2

 Yıllar geçse bile kalitesinden gram eksilme olmamış efsane Yüzüklerin Efendisi oyunudur. Benim gözümde en başarılı Yüzüklerin Efendisi oyunudur. Çocukluk yıllarımızdan bu zamana kadar sıkılmadan kendini oynatabilmeyi başarmış nadir oyunlar arasına ismini yazdırmıştır. Birinci oyununun üstüne çok şey katmıştır. BFME 2 oyununda kendi karakterinizi oluşturabilecek ve çeşitli savaş stratejileri yapabileceksiniz. Oyundaki ırk çeşitliliği oyunumuzu daha eğlenceli bir hâle getirmiştir. Görsel efektleri zamanının çok üstünde bir oyundur. Günümüzde bile sırıtmadan kendini oynattırmaktadır. Bu oyun ile ilgili söyleyebileceğim sadece bir tane olumsuz durum vardır. Ana hikaye modunda yeni karakterlerin olduğu bir hikayeye geçilmiştir. Bu olay yerine daha aşina olduğumuz karakterler ile oluşan bir ana hikaye modu daha güzel olabilirmiş diye düşünüyorum. Bu durum bu oyunu saatlerce oynamamıza tabii ki engel olmayacaktır. Oyunun bize sunduğu özgürlük, arkadaşlarımızla sonu olmayan mücadelelere girmemizi sağlamıştır. BFME 2 oyununun tadı hala damağınızda ise size güzel bir haberim var. Küçük bir ekip tarafından BFME 2 ile ilgili yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Aşağıda bulunan linke tıklayarak bu oyun ile ilgili yenileme çalışmalarına ulaşabilir, dilerseniz aşağıda bulunan oyun ile ilgili detaylı inceleme sayfasına bakabilirsiniz.

BFME 2 REFORGED YOUTUBE SAYFASI


Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayabilirsiniz. 

Middle-earth: Shadow of War

 Middle-earth: Shadow of War, J. R. R. Tolkien'in efsanevi Orta Dünya'sında geçen ve serinin önceki oyunu olan Shadow of Mordor'un devam oyunudur. Shadow of War, dönem olarak ise The Hobbit ve The Lord of the Rings filmleri arasında bulunan dönemi konu almaktadır. Bu yapım ilginizi çekebilecek bir ana hikaye sunmaktadır. Shadow of War, Orta Dünya'yı üst düzey grafikleri ve etkileyici atmosferleriyle başarılı bir şekilde yansıtmıştır. Oyunumuzun devasa açık dünyasında özgürce dolaşabilecek, ele geçireceğiniz Orklardan oluşan güçlü bir ordu inşa edebileceksiniz. Oyunun içerisinde bulacağınız rünler ile karakterinizin eşyalarını geliştirebilir, istediğiniz yeteneklere göre yetenek ağacınızı şekillendirebilirsiniz. Oyunumuzun içerisinde olan Nemesis sistemi, sürekli yenilenebilen bir savaş döngüsü sunmaktadır. Bu döngü, her oyuncunun ilerleyişini kendisine özel kılacaktır. Düşmanlarınız, saldırılarınızı öğrenebilecek ve saldırılarınıza karşı koyabilecektir. Oyunun yapay zekası, oyunu eğlenceli ve uzun süre oynanabilir bir hâle getirmiştir. Hikayemizin içerisinde kale savaşları birazcık tekrara düşse de oyunumuz genel olarak detaylı oynanışı ile kendisini sevdirmeyi başaracaktır. Bu oyuna 220 saatini vermiş bir oyuncu olarak, oyunda hâlâ yapılabilecek aktiviteler bulduğumu söyleyebilirim.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayabilirsiniz. 

The Lord of the Rings: War in the North

 War in the North, Yüzüklerin Efendisi filmleri ile aynı zaman içerisinde geçmektedir. Bu oyunumuz sizlere filmlerde ve kitaplarda yer almayan karakterler ile hayali bir senaryo sunacaktır. Senaryosuna çok ilgi çekici diyemesem de oyunun içerisinde tanıdık yüzler görmek hoşunuza gidebilir. Bu oyunumuz hikayesinden daha çok oynanışı ile öne çıkmayı başarmıştır. İnsan ırkından olan savaşçı Eradan, cüce ırkından olan savaşçı Farin ve elf ırkından olan büyücü Andriel ile oynayabileceksiniz. Bu yapımımız bizlere oynanış olarak fazlasıyla özgürlük sunmaktadır. Ben bu oyunu Eradan ve Farin ile birer kez bitirdim. Cüce ırkından olan Farin ile oynarken daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Üç karakterimizi de deneyip, oyun stilinize en uygun karakteri seçebilirsiniz. Oyunun hikayesinin fazla ilgi çekici olmayışını ve yapay zekasının ara sıra tutarsız davranmasını görmezden gelebilirseniz bu oyun sizlere eğlenceli bir aksiyon deneyimi sunacaktır. Ağır çekim infaz sahnelerinin size sunacağı tatmin hissi için bile bu oyuna şans verebilirsiniz.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.