En İyi Atmosfere Sahip Oyunlar

En İyi Atmosfere Sahip Oyunlar

En iyi atmosfere sahip oyunlar. Atmosferik oyunlar. Atmosferi güçlü oyunlar. En başarılı atmosferli oyunlar.   

 Bu yazımızda sizlere atmosferi güçlü oyunlardan bahsedeceğim. Listede bulunan oyunlar atmosferleri ile sizi derinden etkileyebilecek yapımlardır. En iyi atmosfere sahip oyunlar listemize başlayalım.

Hellblade: Senua's Sacrifice

 Hellblade: Senua's Sacrifice, yapımına yüksek bütçeler ayırılmamasına rağmen şaheser diyebileceğimiz nitelikte bir yapımdır. Oyunun yapımına düşük bütçeler ayırılmış olsa bile kalitesiyle büyük bütçeli oyunlara kafa tutabilmektedir. Bu oyunda psikoz hastası olan Senua karakterini kontrol edeceksiniz. Senua'nın ruhsal sorunları ve yaşayacakları sizleri derinden etkileyecektir. Hellblade: Senua's Sacrifice, sizlere aşırı etkileyici bir hikaye anlatımı sunacaktır. Etkileyici bölüm tasarımları ve göze hoş gelen grafikleri ile kendinizi muazzam bir atmosferin içerisinde bulacaksınız. Oyunumuzun müziklerinin çok başarılı ve akılda kalıcı olduğunu söyleyebilirim. Bu yapım, oynanış kısmında sizlere fazla çeşitlilik sunamasa da zamanı yavaşlatabilme gibi yeteneklerle oynanışı eğlenceli bir hâle getirmeyi başarmıştır. Aksiyon kısmında aradığım çeşitliliği bulamasam da oyunun içerisine serpiştirilmiş bulmacalar oynanışa çeşitlik getirmeyi başarmıştır. Muazzam atmosferiyle ve etkileyici hikaye sunumu ile beni mest etmiş bu yapıma mutlaka şans vermelisiniz.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayınız.

Ryse: Son of Rome

 Ryse: Son of Rome, ailesi barbarlar tarafından öldürülürken buna şahitlik eden genç Roma askeri olan Marius Titus'un intikam alma hikayesini konu almaktadır. Oyunumuzda gözlerinizi kamaştıracak grafikler ile süslenmiş etkileyici savaş atmosferleriyle karşılaşacaksınız. Sinematikleri film tadında olan bir ana hikayesi bulunmaktadır. Karakterlerin mimik ve diyaloglarının çok başarılı bir şekilde aktarıldığını söyleyebilirim. Oyunumuzun hikayesi ortalama bir ana hikayeden fazlasını sizlere sunmayı başaracaktır. Roma dönemini düzenli roma lejyonları ve acımasız gladyatörler ile kaliteli bir şekilde yansıtmayı başarmıştır. Vahşi ve göze hoş gelen bitirici hareketler izleyecek olsanız bile oynanış kendini fazlasıyla tekrar edecektir. Düşman çeşitliliğinin fazla olmaması da biraz canınızı sıkabilir. Ana hikayemizin kısa sürmesi de başka can sıkıcı unsurdur. Bu saydığım olumsuzluklara rağmen sizlere görsel bir şölen sunacak bu yapıma mutlaka bir şans vermelisiniz.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayınız.

For Honor

 Oyunumuz Vikingler, Şövalyeler ve Samurayların aynı ortamda bulunduğu hayali bir evrende geçmektedir. Bu inceleme içerisinde oyunumuzun online modundan ziyade hikaye modunu inceleyeceğim. Oyunumuzun hikayesi oyunculara beklenilenden daha ilgici çekici bir hikaye sunmayı başarmıştır. For Honor, hikayesinde sizlere Şövalye, Viking ve Samuray olarak oynama imkanı sunacaktır. Her kavmin kendine has başarılı bir atmosferi olduğunu söyleyebilirim. Bu oyun kaliteli grafikleri ve başarılı atmosferi ile ortaçağ havasını sizlere güçlü bir şekilde hissettirecektir. For Honor, kaliteli dövüş mekanikleri ile eğlenceli vakitler geçirmenizi sağlayacaktır. Çekişmeli geçen düellolarda, düşmanınıza odaklanıp düşmanınızın hareketlerini süzerken diğer yandan saldırı stratejinizi kafanızda kurmanız gerekecektir. Sizlere gerçekçi dövüş mekanikleri sunacak bu oyuna mutlaka bir şans vermelisiniz.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayınız.

Dishonored 2

 Dishonored 2, karanlık evreni ve kasvetli atmosferi ile sizi oyunun içine çekmeyi başaracaktır. Dishonored 2, sizlere fazlasıyla oynanış özgürlüğü sunacaktır. Oyunda sessiz bir şekilde ilerleyerek birer birer düşmanlarınızı alt edebilir ya da benim gibi önünüze çıkacak herkese saldırarak kaosun dibine vurabilirsiniz. Oyunun bu konuda bir zorlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz yeteneklerde ustalaşıp kendi stilinize göre bir ilerleme stratejisi oluşturabilirsiniz. Çeşitli oynanış ve kaliteli animasyonların üstüne bir de etkileyici atmosferin eklenmesi bu oyunu benim gözümde başarılı kılmıştır. Oyunun başında Emily veya Corvo karakteri arasından istediğimizi seçerek oyuna başlayabiliyoruz. İki karakterimizin de yeteneklerinin farklı olması oyunun tekrar oynanabilirliğini arttırmıştır. Oynanışı size en uygun olanı seçebilir ya da oyunu ikisinin gözünden ayrı ayrı da deneyimleyebilirsiniz.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayınız.

 

Bonus: Metro 2033 Redux

 

 Metro serisi hem hikayesiyle hem atmosferi ile oldukça başarılı bir seridir. Oyunun büyük bir kısmı metrolarda geçmektedir. Bu evrende sizi mutasyona uğramış yaratıklar, gizemli varlıklar ve metrolardaki acımasız insan grupları bekliyor olacaktır. Bu yapımı benim gözümde cazip kılan etkili atmosferidir. O evrendeki çaresizliği oyunculara sonuna kadar hissettirebilen bir yapımdır. Metro 2033, etrafta bulunan herkese şarjör boşaltarak ilerleyebileceğiniz bir oyun değildir. Yeri geldiği zaman hiç çatışmaya bile girmeden sıvışabilmeniz gerekmektedir. Post-apokaliptik bir evrende bir merminin bile büyük değeri vardır. Bu yüzden mühimmatlarınızı idareli kullanmazsanız yaratıklarla hoş olmayacak bir şekilde göz göze gelebilirsiniz. Hikayesi kesinlikle ortalama bir hikayeden fazlasını oyunculara sunmaktadır. Yapacağınız seçimlerin oyunun sonuna etki ettiğini söylemem gerekir. Oyunun içerisinde korku oyunlarına taş çıkarır cinsten gerilim sahneleri yaşayacağınızın garantisini verebilirim.

Bu oyun ilginizi çektiyse detaylı inceleme için buraya tıklayınız.